İçeriğe geç

Deklare Edilmesi Ne Demek

Deklare edildi ne demek?

[l thin] Sıf. (Fransızca: declaré) Kelime dilimizde “iletişim kurmak, açıklamak, beyan etmek” anlamına gelen Declare ifadesinde geçer: “gümrük idaresine beyan edilmesi gereken mallar.”

Deklare nedir?

Declare, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize Fransızcadan girmiştir. TDK sözlüğünde “declare” kelimesinin anlamı “beyan etmek”tir. Bir şeyi beyan etmek için “declare” ifadesini kullanmak doğru bir kullanım olurdu. Declare ayrıca bir ifade veya açıklama yapmak anlamına gelir.

Deklarasyon vermek ne demek?

“Beyan” Fransızca kökenli bir kelime olup Türkçeye “açıklama” veya “beyan” olarak çevrilebilir. Açıklama, bir şeyi açıklayan veya netleştiren resmi bir ifade veya duyurudur.

Deklarasyon yayınlamak ne demek?

Deklarasyon kelime, ifade ve açıklama anlamına gelirken, declaration kelimesinin sözlük anlamı iletişim ve duyurudur. Bu kelimenin fiil hali “declare” olarak yazılır. Deklarasyonlar, bir alandaki üst düzey yetkililer ve uzmanlar tarafından kamuoyuna yapılan tüm açıklamalardır.

Egale edildi ne demek?

(Fr. égalé) “Dengelemek, eşitlemek” anlamında eşitleyici bir isim olarak kullanılmıştır: “Uzun atlamada dünya rekorunu eşitledi.”

Deklare edilmemiş ne demek?

Dilimize Fransızcadan gelen “declare” kelimesi, Antik Roma döneminden beri kullanılmaktadır. Orijinal dilinde “declare” olarak yazılan kelimenin sözlük anlamı “beyan etmek” ve “bildirmek”tir. Günümüzde bu kelime daha çok yetkili bir kişi tarafından yapılan resmi bir açıklama anlamında kullanılmaktadır.

Deklaran nedir?

Oyunu iki kişiyle oynayan kişiye “deklaran” denir, çünkü o ya “koz rengini” önce söyler ya da elin koz rengi olmadan, yani “acil koz” olarak oynanmasına karar verir.

Deklanşör ne demek TDK?

Deklanşör düğmesi (Fransızca: déclencheur), fotoğraf makinesi ve video kamera gibi optik cihazlarda fotoğraf veya film çekmek için basılan düğmedir.

Dikte ettirmek nedir?

Metin dikte etme, bir cihaz veya insanın aynı anda konuşmayı metne dönüştürmesi sırasında yüksek sesle konuşma sürecidir.

Filistin’de kurulacak olan İsrail devletinin temeli hangi bildiri ile atıldı?

Balfour Deklarasyonu, Başbakan Lloyd George dönemindeki İngiliz Savaş Kabinesi’nde Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Arthur Balfour’un bir girişimiydi ve nihayetinde Filistin’de bir Yahudi devleti olan İsrail’in kurulmasına yol açtı.

Deklarasyon belgesi ne demek?

Serbest Satış Sertifikaları (BEYAN), Türkiye’de üretilen kozmetik ürünlerinin ihracatı için verilen belgelerdir. İhracatçı şirket, ürünlerin ürünle ilgili mevzuata uygun olarak Türkiye’de üretildiğini ve amacına uygun kullanıldığında insan sağlığına tehdit oluşturmadığını beyan eder.

Deklarasyon ne demek gümrük?

Bu beyanname, Gümrük Birliği ülkelerinden ithal edilen ürünlerin yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunu tasdik eder. EAC beyannamesi, belirli sayıda ürün için parti bazında veya 1, 3 ve en fazla 5 yıllık seri üretim olarak düzenlenebilir.

Deklarasyon yazısı nedir?

Bu yazıda, bir beyan belgesinin ne olduğunu ele alacağız ve bunu anlamanıza yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle, beyanın tanımı olarak; bir konuyu kamuoyuna duyurmak için yapılan bir açıklama veya beyan diyebiliriz.

Deklarasyon raporu nedir?

AT Uygunluk Beyanı (DoC), bir üreticinin veya yetkili temsilcisinin ürünlerinin AB gerekliliklerine uygun olduğunu beyan etmek için imzalaması gereken bağlayıcı bir belgedir.

Deklarasyon ingilizcesi nedir?

“declaration” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 4 sonuç Beyanname i.

Dedike edilmiş ne demek?

“Adanmış çalışma” kelimesi, “birine özel olarak atanmış”, “biri için çalışan” veya “özellikle biri için çalışan” anlamına gelen bir kelimedir.

Deklanşör ne demek TDK?

Deklanşör düğmesi (Fransızca: déclencheur), fotoğraf makinesi ve video kamera gibi optik cihazlarda fotoğraf veya film çekmek için basılan düğmedir.

Deaktif edildi ne demek?

Devre dışı, devre dışı demektir. Bir cihazı kapattığınızda, onu devre dışı bırakırsınız. Bu, devre dışı düğmesi olan herhangi bir öğeyle de yapılabilir. Devre dışı bırakarak, oluşturduğunuz öğeyi kapatırsınız.

Dekarde ne demek?

“Açıklamak” kelimesi, günlük konuşma dilinden ziyade makale, röportaj ve deneme gibi fikir yazılarında daha çok kullanılan, bir konu hakkında detaylı bilgi ve açıklama vermek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir