Mevlana pidenin içeriği nedir?
Mevlana Pidesi, sadece Konya bölgesinde bulunan etli bir pide türüdür. Genellikle kare veya dikdörtgen şeklindedir ve iç harcı kuzu eti, soğan, domates, biber ve baharatlardan oluşur. İçindekiler: Etli Ekmek, iç harcı dışında Mevlana Pidesine benzer.
Konya Mevlana içinde ne var?
Müzenin değerli eserleri arasında Mevlana’nın sandukası, Mevlana’nın kefeni, Mesnevi ve Nisan Kasesi yer almaktadır. Mevlana’nın doğumundan ölümüne kadar hayatını anlatan müzede Mevlana ve aile fertlerinin türbeleri de bulunmaktadır.
Mevlana’nın içine ne konur?
Konya’da Mevlana böreği olarak bilinen karışık böreğimizin iç harcı, önce dana etinin zırhla kıyılması, ardından tulum peyniri ve kaşar peynirinin eklenmesiyle hazırlanıyor.
Mevlana pide farkı ne?
“Bıçak Arası” da benzer bir pide. Sadece burada kıyma yerine küp doğranmış et kullanılıyor. Pide ekmeğinde soğan yok. Bu iki lezzetli lezzetin yanı sıra Mevlana adlı bir pide böreği daha var. Kıymaya Konya’dan ithal edilen kaşar peyniri ekleniyor.
Pidenin içinde ne var?
Farkı, pide ekmeğinin kıyma yerine peynirle doldurulmasıdır. Peynir karışımı, ince rendelenmiş Tulum peyniri, yumurta ve maydanozun bir kasede yaklaşık 3 dakika karıştırılmasıyla yapılır. Tek peynirli pide karışımı için: 75 gr Tulum peyniri, 2 yumurta ve biraz maydanoz kullanın.
Bıçak arasi nedir?
Bıçak Arası, özel bir hamurun içine kıyma konularak hazırlanan, eşsiz bir içeriğe sahip geleneksel bir Konya yemeğidir. Et, ince açılmış hamurun arasına yerleştirilir ve odun ateşinde fırında pişirilerek harika bir lezzet elde edilir. Bıçak Arası, özellikle et severler için vazgeçilmez bir yemektir.
Konya Mevlana giriş ücreti ne kadar?
Konya’ya gelip Mevlana Müzesi’ni görmeden dönmeyin. Müzeye giriş ücretsizdir, ücret alınmaz.
Mevlana’da neler var?
Yeşil kubbesiyle dikkat çeken müzede Mevlana türbesinin yanı sıra dergâhtan kalma eşyalar, değerli el yazmaları ve Hz. Mevlana’nın türbesi, elbiseleri ve sabır taşları da yer alıyor. Türk ve İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan müzenin yanı sıra Osmanlı döneminden kalma bir cami ve semahane de bulunuyor.
Hamusan kapısı nedir?
DERVİŞHAN KAPISI Kapı ahşaptan yapılmış ve iki kanatlıdır. Kapı kanatlarında iki bronz tokmak vardır. Kapı sadece ana giriş değil aynı zamanda dervişlerin girip çıktığı kapı olduğu için DERVİŞHAN KAPISI olarak da adlandırılır. Kapının üzerinde kurşun kaplı bir saçak vardır.
Mevlânâ pide hangi peynir?
Küp doğranmış et ve kaşar peyniri ile yapılan bir pide çeşididir.
Konya Mevlânâ Börek İçi Nasıl Hazırlanır?
Peynirli iç harcımız hazır. ~ Soğan, kapya biber, kıyma, rendelenmiş domates, karabiber ve olabildiğince ince doğradığım tuzu karıştırma kabına koyup ellerimle yoğurdum. ~ Mevlana iç harcı için hazırladığım kıymalı ekmekten 5 yemek kaşığı alıp içine rendelenmiş kaşar peyniri koydum. Afiyet olsun.
Recai yemeği nedir?
Recai Böreği, kıyma, mavi peynir ve ateşin bir araya getirilmesiyle benzersiz bir şekilde yapılır. Bu hamur, dikkatlice açılan hamur parçalarının üzerine yerleştirilir ve Konya usulü taş fırında yavaşça pişirilir. Konya ve Türkiye’de Recai Böreği dendiğinde akla ilk gelen şey, eşsiz lezzetiyle beğeninizi kazanmış olan Halk Etliekmek’tir.
Mevlana etli ekmek içinde ne var?
Adından da anlaşılacağı gibi sadece Konya’da bulunan bir pide böreğidir. İçerisinde küflü peynir ve kıyma bulunur. Küflü peynirli versiyonu, cheddarlı olanından daha iyidir. Ayrıca Konya’da artık Mevlana’nın ismi anılmamalı.
Bıçak arası nerenin yemeğidir?
Konya mutfağına özgü bir lezzet olan bıçak arası, çok sevilen bir pide çeşididir. İncecik açılan hamur, içine et karışımı doldurularak fırına verilir. Özellikle domates ve biberler pide ekmeğinin olmazsa olmazıdır.
Karışık pidede ne var?
100 gr kuşbaşı et, 50 gr kıyma, 50 gr sosis, 50 gr sucuk, 10-12 adet zeytin, 100 gr kaşar peyniri, 1 adet domates, 1 adet yeşil biber.
Pidenin hamurunda ne var?
Pide hamuru yapmak için tuz, şeker, un, ılık su, ılık süt, yağ ve maya kullanılır. Pide hamurunda kullanılan mayayı, ılık suyu ve ılık sütü doğru şekilde karıştırmak önemlidir. Kuru veya yaş maya kullanımı hamurun tadını ve şeklini doğrudan etkiler.
Kapalı pidenin içine ne konur?
İç Malzemesi: 500 gr kıyma. 2 adet soğan. Tuz, kırmızı pul biber, karabiber.
Mevlana etli ekmek içinde ne var?
Adından da anlaşılacağı gibi sadece Konya’da bulunan bir pide böreğidir. İçerisinde küflü peynir ve kıyma bulunur. Küflü peynirli versiyonu, cheddarlı olanından daha iyidir. Ayrıca Konya’da artık Mevlana’nın ismi anılmamalı.
Etli pidenin içine ne konur?
Malzemeler 500 gr kıyma (orta yağlı) 3 orta boy soğan 4 domates 200 gr yeşil biber Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz (miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz) Kırmızı pul biber, karabiber isteğe bağlı. Kırmızı toz biber de kullanabilirsiniz.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kaç Çeşit Acenta Vardır