Kastamonu’nun hangi sebzesi meşhur?
Patates bacağı, ünlü Taşköprü sarımsağını içeren bir lezzettir. Patatesler pişirildikten sonra ezilir ve ardından nişasta, yoğurt ve sarımsakla karıştırılır.
Kastamonu’da hangi meyve ve sebzeler meşhurdur?
Ayrıca fasulye, bamya ve barbunya fasulyesi ekiyoruz. Kastamonu’da doğal olarak yetişen meyvelerden reçel, marmelat ve pekmez üretiyoruz. Çilek, böğürtlen, ahududu, alıç, yabani armut, kuşburnu, kızılcık ormanda yetişiyor, elmalar bahçelerden toplanıyor… Ayrıca küçük bir meyve bahçemiz de var.
Kastamonu’da en çok ne yetişir?
Bölgenin başlıca tarla ürünleri sarımsak, fiğ (tane), pirinç ve buğdaydır. Bölgede üretilen sarımsak sadece Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde üretilmekte olup Türkiye’nin sarımsak üretiminin %25,2’sini karşılamaktadır.
Kastamonu’da ne yenır?
Kastamonu’ya özgü yemekler arasında etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, incir dolması, siyez bulgur pilavı, ekşili pilav, simit tiridi, cırık tatlısı, miklama, üryani erik hoşafı, patates ayağı ve İnebolu simidi gibi pek çok lezzet yer alıyor.
Kastamonu yöresel ürünler nelerdir?
Çavdar Unu. 107,16 TL. Sepete Ekle.Köy Nohutu. 89,09 TL. Sepete Ekle. 146,90 TL. Sepete Ekle.Kastamonu Dağ Salebi. 428,63 TL. Ücretsiz kargo. … Siyez Taze Tarhanası. 233,41 TL. Ücretsiz kargo. … Kara Kovan Balı 1.633,90 TL. Ücretsiz kargo. … Kastamonu Köy Tarhanası 175,06 TL. Sepete Ekle.
Kastamonu’da neyi meşhur bitki?
İlimizin başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve patatestir. Ayrıca sanayi bitkisi olarak şeker pancarı ve sarımsak da üretilmektedir. Türkiye’de üretilen sarımsağın %25’i Kastamonu’da üretilmektedir.
Kastamonu neresi meşhur?
Ilgaz Dağları Milli Parkı ve kayak merkezi ile Türkiye’de kış turizminin önemli adreslerinden biri haline gelen Kastamonu, her yıl kış aylarında çok sayıda kayak tutkununa ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölge sadece kışın değil her mevsim büyüleyici manzaralar sunmaktadır.
Kastamonu kökeni nereden gelir?
Kastra kelimesi Latince’de “kale” anlamına gelir. Komnenler bir Bizans hanedanı ve Bizans döneminde bu bölgenin yerleşimcileridir. Bu iki kelime zamanla Kastamonu şeklini almıştır.
Kastamonu’da zeytin yetişir mi?
Zeytin, Güney Marmara’da Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de yetiştirilir. Bu bölgelerin dışında ılıman iklime sahip Karadeniz bölgesinde de az miktarda zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karadeniz bölgesinde; Samsun ve Kastamonu gibi illerde zeytin ağaçlarına rastlanmaktadır. Ayrıca Artvin Yusufeli’nde zeytin yetiştirilmektedir.
Kastamonu geçim kaynağı nedir?
Zengin orman kaynaklarına sahip olan Kastamonu’da orman ürünleri, orman ürünleri ve mobilya imalatı önde gelen sektörlerdir.
Kastamonu ne üretiyor?
Kastamonu Entegre, ormancılık ve ahşap sektöründe faaliyet göstermekte olup, 1969 yılında Hayat Holding bünyesinde İstanbul’da kurulmuştur. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerine yönelik yonga levha, sunta, MDF, medelam, laminat parke, kapı paneli ve çeşitli ilgili katma değerli ürünler üretmektedir.
Kastamonu bitki örtüsü nedir?
İklim ve bitki örtüsü: İlçenin toplam yüzölçümünün %70’i ormanlarla kaplıdır. Genellikle Karadeniz bölgesine ait ağaç türleri olan karaçam, kayın, meşe, kestane, şimşir, ıhlamur ve ceviz ağaçlarından oluşan ormanlar bulunmaktadır.
Kastamonu’nun en ünlü yemeği nedir?
Kastamonu’nun lezzetli ve meşhur yöresel yemeklerinden biri olan “Banduma Tarifi”, 5 Temmuz 2023
Kastamonu ne ile tanınır?
Kuyu Kebabı ve Banduma: Yöresel lezzetlerdendir. Çekme Helva ve Et Ekmeği: Kastamonu mutfağının vazgeçilmezleridir. Simit Tiridi ve Patates Paçası: Farklı tatlar arayanların tercihidir. Ala Pilav ve Ekşi Pilav: Pirinç çeşitleriyle zengin bir mutfak kültürüdür.
Kastamonu’dan ne alınır?
Şehrin simgesi haline gelmiş birçok hediyelik ürün bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı yazı, tepsi örtüsü ve Ala eriği hediyelik denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Şehirdeki kadınların özel olarak yaptığı el işi ürünler ilgi görmektedir.
Kastamonu denince akla ne gelir?
Şehir, hem yerel halk hem de ziyaretçiler arasında popüler bir yemek olan lezzetli köftesiyle bilinir. Ayrıca Kastamonu, bölgede yetişen ve Türkiye genelinde popüler olan Uryani eriği, Taşköprü sarımsağı ve İnebolu zeytini gibi birçok benzersiz ürüne ev sahipliği yapmaktadır.
Kastamonu’da ne alınır?
Şehrin simgesi haline gelmiş birçok hediyelik ürün bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı yazı, tepsi örtüsü ve Ala eriği hediyelik denildiğinde ilk akla gelenlerdir. Şehirdeki kadınların özel olarak yaptığı el işi ürünler ilgi görmektedir.
Kastamonu araç neyi meşhur?
İlçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm akarsular Çözüm Deresi ve Soğanlı Deresi tarafından toplanmaktadır. Araç Deresi, Ilgaz Dağları’ndan akan Obruk, Kızıleller ve Sübog derelerinden beslenmektedir. Aktaş Deresi, Ersük ile birleşerek büyümektedir. Başköy yakınlarında Ilgaz Dağları’ndan akan dere ile birleşerek Araba Deresi’ni oluşturmaktadır.
Simit tiridi nerede yenir?
Kastamonu’nun yöresel lezzetlerinden biri olan Simit Tiridi, usta şeflerimiz tarafından hazırlanıp servis edilir ve şehrin manzarasına sahip Kastamonu Seyrangah Restoran ve Kafe’de tadına varılabilir.